Frequently Asked Questions
Formülasyon Tasarımı
Farklı bitki türleri ve toprak koşulları için özel gübre formülasyonları oluşturulur. Besin bileşenleri ve salınım hızları optimize edilir.
Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge)
Bitki ihtiyaçlarına yönelik yeni formüllerin geliştirilmesi ve mevcut gübrelerin iyileştirilmesi için kapsamlı araştırmalar yapılır.
Granülasyon Proses Tasarımı
Toz gübrelerin granülasyonuna/mikro-granülasyonuna yönelik uygun sistem seçiminin yapılması ve operasyonel parametrelerin saptanması.
Saha Denemeleri
Biofet; Kapasite Raporu’na ve Sanayi Sicil Belgesi’ne sahip teknoloji üreticisi olup, Makine İhracatçıları Birliği-MAİB üyesidir. Ayrıca tarımsal kullanıma yönelik son ürünlere dair ‘Tarımda Kullanılan Organik, Mineral ve Mikrobiyal Kaynaklı Gübrelere Dair Yönetmelik’ kapsamında ‘Üretici Lisansı’na sahiptir.
Laboratuvar Testleri
Yeni gübrelerin bitki sağlığına etkileri, emilim oranları ve verim artırıcı özellikleri laboratuvar ortamında analiz edilir.
Kalite Kontrol ve Sertifikasyon
Biofet datalar üzerinden ölçeklenir. Hem Biofet ArGe Merkezi'nden hem de endüstriyel sistemlerden 7/24 sağlanan datalar makine öğrenmesi algoritmaları ile sürekli olarak optimize edilmekte ve bu sayede kurulmuş ve kurulacak sistemlerde otonom modda yüksek verim garanti edilmektedir. Biofet sistemleri atığın oluştuğu yerde otonom olarak hizmet vermekte ve 'Döngüsel Ekonomi ve Kaynak Verimliliği' alanında dünyada "Disruptive Innovation" etkisi yaratmayı hedeflemektedir.
Atık Dönüşümü Proses Tasarımı
Organik atıklardan kompostlaştırma/fermantasyon prosesleri ile gübrelerin üretilmesine yönelik proses tasarımlarının yapılması.
Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi
Çevreye duyarlı ve toprak sağlığını destekleyen gübrelerin geliştirilmesini ve geliştirilmiş ürünlerin sürdürülebilirlik parametreleri uyarınca değerlendirilmesi yapılır.
Kaplama Proses Tasarımı
Kontrollü salınım veya yavaş salınım için özel kaplama teknikleri uygulanır ve test edilir. Bitkiye uygun oranda besin salınımı sağlanması amaçlanır.